eBuletin
 
Promosi Web
MAMPU
MSC
SATU
Portal Kerajaan Malaysia
kERAJAAN NEGERI TERENGGANU
Kettha
HRMIS
 
Renungan

"Carilah hatimu di tiga tempat ; Temui hatimu sewaktu bangun membaca Al-Quran tetapi jika tidak kau temui, carilah hatimu ketika mengerjakan solat. Jika tidak kau temui juga, carilah hatimu ketika duduk tafakur mengingati mati. Jika kau tidak temui juga, maka berdoalah kepada Allah, pinta hati yang baru kerana hakikatnya pada ketika itu kau tidak mempunyai hati! " - Imam Al-Ghazali


 
Video Secara Langsung
Tiada rekod
 
Peti Undi
Adakah laman web ini membantu anda dalam mendapatkan maklumat? :


Keputusan undian sedang direkodkan. Sila tunggu...

 
LAMAN UTAMA > Perutusan Pengarah

 

Asalamualaikum dan selamat datang diucapkan kepada pengunjung-pengunjung laman web kami, Jabatan Bekalan Air Negeri Terengganu.

     Saya berserta semua warga Jabatan Bekalan Air Negeri Terengganu mengucapkan syukur ke hadrat Allah Subhanawataala kerana Jabatan Bekalan Air Negeri dapat juga menyedia laman web jabatan bagi turut sama menyedia ruang penyampaian maklumat dan ruang berinteraksi secara 'ICT' dengan masyarakat sebagaimana yang menjadi "trend" masa kini.Saya berharap laman web ini akan berfaedah kepada masyarakat umum dalam memberi maklumat terkini tentang peranan Jabatan Bekalan Air Negeri sebagai Badan Kawalselia urusan air mentah di negeri ini.

         Urusan Kawal Selia aktiviti dari loji hingga ke "billing" termasuk juga tentang mutu air bersih yang diproses oleh operator air adalah di bawah tanggungjawab Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN).

        Jabatan ini juga akan terus terlibat dari segi Penyediaan Perancagan Pembangunan Infrastruktur Air Kerajaan Negeri dengan kerjasama operator air Kerajaan Negeri iaitu Syarikat Air Terengganu Berhad.

            
Sekian .

(DATO' HAJI WAN ZAHARI BIN WAN NGAH)
Pengarah Bekalan Air Negeri Terengganu. « BACK